Mama Frankenstein

Ik ben woedend. Van binnen kookt mijn bloed terwijl ik nijdig de slaapkamer uitloopt en zachtjes de deur dicht doe. Drie nachten slaap ik al rampzalig en dat maakt mij nu een Mama Frankenstein.

Mijn kleine baby, oké hij is nu 9 maanden but still, heeft last van zure luiers. Net als bij ons kleine meid, zorgt dat voor kapotte billetjes. Ik houd mijn zoontje continue bij mij en check letterlijk elke 5 minuten zijn luier. Natte pufjes en zure poepjes worden DIRECT verschoond. Maar dat gif is mij toch te snel af. Arm ventje.

Elke verschoonbeurt voel ik me een martelaar als ik hem hoor krijsen van de pijn. Crèmes worden al gebruikt sinds dat de billetjes rood waren, maar helaas. Elk kwartier een verschoonbeurt is hoognodig, waardoor ook de zalfjes niet inwerken. Geloof me als ik zeg dat ik expert ben in open billetjes. Wat ik bij mijn dochter heb meegemaakt wens ik niemand toe, maar ook dit is echt geen pretje.

Enfin genoeg billenpraat. Slaapgebrek, een baby die veel pijn heeft, ontzettend veel wasjes en een soort schuldgevoeld, hebben mij gemaakt tot wie ik op dit moment ben. Een hekserige moeder. Een niet blije moeder, is soms ook een niet blije vader. Dat willen we ook weer niet. Aangezien manlief regelmatig wakker wordt van het gekrijs, heb ik echt met hem te doen. Maar toch loop ik de kamer uit. Niemand zit te wachten op een woedeuitbarsting om kwart over 4 ’s nachts.

Zucht. Wat ga ik nu doen? Slapen lukt niet meer. Dat is nu al verpest. Misschien mijn eigen schuld, aangezien ik onze dochter rond half 4 in bed uitnodigde. Nachtmerriegevalletje, waar ik gewoon ook geen zin in had. Van haar geschreeuw (door de nachtmerrie), werd mijn zoontje wakker. Blijkbaar snappen de kleine monsters niet dat grote mensen monsters worden door onvoldoende slaap. Grrrr. Zo begon een gezellige pyjamaparty. NOT!

Nog steeds geïrriteerd doe ik de wasmachine aan. Vóór 7 uur geldt het lage tarief en ik ben nu toch eenmaal wakker, dus: geldbesparing (yes €0,10ct extra!). De outfit van de dag voor de peuterprinses ligt inmiddels ook al klaar. Dan ga ik maar beneden aan de slag.

Ik ben nu een halfuur verder en beneden ziet het er ordelijk uit, de vaat is gedaan. Ik heb nog meer dan genoeg tijd (het is 06.uur) om een ontbijtje voor te bereiden voor mijn man. Gekookt eitje, een croissantje en koffie zullen hem wel blij maken deze ochtend. Blije en lieve mama, makes a happy daddy. Zucht. Dit wordt nog een hele lange dag.

“Ach het hoort erbij” , kan ik niet meer aanhoren. Ik wil jouw hoofd wel zien als je dagen ongewenst openstaat vóór de ochtendgloren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s