Het Mijn-Kind Syndroom

•Het zoutje van deze week: Het Mijn-Kind syndroom•

We hebben er allemaal wel een paar in de omgeving. Moeders die denken dat hun kind zo perfect en geweldig is. Die doen NOOIT wat en die kunnen echt ALLES goed doen. Pfft tuuuuuurlijk!

Mijn kinderen doen NOOIT wat
Dus daar zat ik dan als teenager, aan te horen wat voor een arrogant kind ik wel niet was. Duh, als je het zo wil noemen wanneer ik dingen recht voor zijn raap zeg en er niet omheen draai. Wij noemen dat gewoon de waarheid hoor. Lachen joh, toen mevrouwtje op haar plaats werd gezet in een heel gezelschap door haar brave zoon. Dat noem je pas een grote mond en daar zat ze dan met een mond vol tanden. Dat is pas arrogant! Denken dat je eigen nest beter is, terwijl er meer rommel aan kleeft dan bij wie dan ook.

“Mijn kinderen zijn nooit dronken”. Er bestaan dus serieus héél veel jongeren in mijn omgeving die geen alcohol drinken. Terwijl ik vrijwel nooit alcohol dronk in mijn tienertijd, waren die jongeren zich flink aan het bezatten en aan het uitkotsen in mijn wasbak. Yeah right! Wat hebben ze dan de hele avond in hun strot gegoten tijdens het uitgaan? Water maakt je ECHT niet zo misselijk en wankel hoor. But I get it, tuurlijk denk jij dat ze nooit drinken. Na één keer kosten of 5, worden ze vanzelf wel weer nuchter.

En de meest geweldige? Mijn kinderen liegen niet! O mijn god, ik rol bijna over de grond van het lachen als ik eraan denk. Wat een giller! Welk mens liegt er nu niet? Kleine kinderen beginnen al vaak met liegen vanaf 4 jaar (gelukkig heeft mijn dochtertje van 2 jaar dat handigheidje NOG niet door). Alle kinderen liegen wel om iets. Dit hoeft niets belangrijks te zijn, maar come on. Iedereen liegt weleens. Of noem het even anders, de waarheid wordt wel vaker verdraaid.

Mijn kind is een SuperKind
“Ze is wel echt heel agressief hoor. Daar moeten jullie echt iets aan doen!”. Toegegeven mijn dochtertje is echt heel goed in het kenbaar maken van haar mening en standpunt. Als zij met iets speelt en iemand pakt het af, nou dan zwaait er wat. Dat vind ik persoonlijk helemaal niet erg. Ze is pas 2 jaar en dit is haar manier van grenzen aangeven. Een duw of mep gaat altijd gepaard met een: “Van mij” of “niet doen“. Mijn zoontje is nu nog de onschuld zelve, dus die laten we voor het gemak maar buiten beschouwing.

Je hebt natuurlijk ook kinderen die heel vredelievend zijn en soms over zich heen laten lopen en kinderen die heel erg driftig worden als zij hun zin niet krijgen. Kinderen die niet zo veel praten als mijn dochter en niet zo ver ontwikkeld zijn. Nou, zal ik daar even een keer mijn mondje over opendoen?

Wat dachten jullie van The SuperKid? “Mijn kind kan dit en dit en dat allemaal en die is zo lief en zo heerlijk en blablablablabla“. Wauw. AMAZING.
– Dus jij baart Engelen die net zo slim zijn als Einstein?-
Denk het niet hè?

Ik ben zelf ook weg van mijn kinderen. Ze zijn geweldig en in mijn ogen de mooiste kinderen ooit. Maar ieder uil meent haar jong een valk te zijn. Dat betekent toch zeker niet dat ik mensen eindeloos hoef te bestoken met lofzang over mijn spruitjes. Nee hoor, ze hebben allemaal wel een dagje dat ze niet zo leuk zijn. Allemaal weleens acties dat je denkt, jeetje dat was wel dommig. De moeder van de SuperKid herkent dit vast niet, omdat zij een hele handig gadget heeft. Super Oogkleppen.

Ik ben vrij direct en heb een scherpe tong, maar ik ben er niet op uit om ouders te krenken in hun trots. Kinderen zijn ouders hun grootste trots en daarover de waarheid vertellen kan soms pijnlijk zijn. Maar ga alsjeblieft niet zeggen dat jouw kind nooit wat doet, terwijl jij niet 24/7 aan je kuiken vastzit. Liegen ze nu niet, dan komt dat nog wel. Maak je daar maar geen zorgen of illusies over. En houd al helemaal je commentaar voor je, als jouw kind toevallig niet zo pittig is als de mijne maar ook nog niet zo flink is. We doen allemaal ons best om de volgende generatie voor te bereiden op het grote leven, maar doen dat op onze eigen manier.

pinocchio

Steek je perfecte bemoeizieke neus eens in je eigen nest, in plaats van te bekritiseren hoe een ander haar kind verpest.
Jouw kind zal op een dag ook liegen en dingen doen die jij bestempelt als fout, zorg er dan maar eens voor dat je nog steeds onvoorwaardelijk van je kindje houdt. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s