Niet Machteloos (DEEL DIT BERICHT)

Tranen prikken in mijn ogen, maar ik slik ze weg. Dagelijks worden we geconfronteerd met de gruwelijkheden op deze wereld. Sommige dingen kun je als mensen zijnde begrijpen, maar voor wat ik zojuist heb gezien heb ik géén begrip. De woede en frustratie die ik nu voel, is onbeschrijfelijk.

Er gaat momenteel een filmpje op WhatsApp de rondte. Dat filmpje is de oorzaak van mijn gevoelens en frustraties. Ik weiger dit filmpje te delen, omdat er waarschijnlijk mensen zijn die het zullen beschouwen als vermaak. Hieronder beschrijf ik het filmpje, waarbij ik wel de kanttekening maak dat ik deze niet helemaal heb bekeken, maar slechts drie kleine fragmenten hiervan heb gezien.
Fragment 1:
Een schattige baby/dreumes zit onschuldig in een kinderstoel. Ineens krijg het kindje klappen op zijn haar/hoofd. Er wordt keer op keer geslagen op het hoofdje van het kind. Het kindje begint te huilen.
Fragment 2:
Een baby ligt op de schoot van iemand en wordt ook geslagen op het hoofd.
Fragment 3:
Een baby wordt bij de keel gepakt.

Nogmaals dit is een beschrijving van hetgeen ik heb gezien, maar dit zijn slechts fragmenten. Ik heb zoveel onbegrip, frustratie en woede in mij. Ik heb geen idee wie deze kinderen zijn en wie personen zijn die de kinderen dit leed toe brengen. Het filmpje wordt verzonden met de boodschap om de daders te identificeren. De intentie ervan is goed, maar toch weerhoudt iets in mij om dit te delen met anderen. De dag begon mooi, maar wordt nu overschaduwt door het verdriet om deze kinderen.

Zoals ik net al opmerkte zijn er mensen die (waarschijnlijk) net als de makers van dit filmpje, genot halen uit de pijn van het meest mooie wat de wereld ons te bieden heeft, kleine onschuldige babies. Elk kindje op deze wereld is in mijn ogen een geschenk en hier zijn we met ons allen verantwoordelijk voor.

Als moeder zijnde breekt mijn hart aan de gedachte dat er nog steeds veel kinderen worden mishandeld. Daarom verzoek ik aan een ieder om de verantwoordelijkheid te nemen die wij met ons allen dragen. Het is onze plicht om kinderen een veilige omgeving te bieden.

Ik verkeer momenteel niet in de situatie om alle kinderen in Nederland te helpen, laat staan alle kinderen in Rotterdam. Maar ik heb wel de mogelijkheid om deze oproep te doen, in plaats van machteloos stil te zitten.

Mocht je vermoeden dat er een kindje hoe klein of hoe groot dan ook, wordt mishandeld? Aarzel alsjeblieft niet langer en bel 0800-2000 (Veilig Thuis). Dit telefoonnummer kun je 24/7 bellen. Naast het doen van meldingen, kun je ook altijd vragen om advies. Meer informatie kun je vinden op http://www.vooreenveiligthuis.nl.

Ik besef overigens wel dat er mensen zijn die onterecht meldingen maken van kindermishandeling, om zo een hoop ellende en leed te veroorzaken. Dit vind ik zeer spijtig, omdat dit aan het doel van een organisatie als Veilig Thuis voorbij gaat.

Afbeeldingsresultaat voor gebroken hart

Verspreid deze oproep zoveel mogelijk, op welke manier dan ook.
Laten we met ons allen de verantwoordelijkheid nemen voor de kinderen om ons heen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s