Mom & dad of two

Een uitdaging. De mooiste uitdaging tot nu toe maar ook wel één van de zwaarste. Dat is hoe ik ons leven op dit moment zou beschrijven. Een hummeltje van bijna 2 jaar en onze benjamin van bijna een half jaar. Die twee vormen de kern van ons geluk.

Zelfs nu we “de draai” hebben gevonden blijft het toch wel een hele opgave. Voor de duidelijkheid: De draai bestaat NIET. Op het moment dat I. huilt wil dochter A. ook graag even van zich laten horen. Zij heeft toch net zoveel recht op aandacht? Huilen om aandacht werkt voor de baby prima, dus voor haar vast ook wel. Kinderlogica. Het is geweldig en zo simpel dat ik er soms in the heat of the moment niets van begrijp.

Samen eten doen we bijna niet. Er moet altijd wel een van de twee gevoed of verschoond worden. Om 8 uur ’s avonds even rustig genieten van onze maaltijd, is voor ons geen optie. Dan hebben manlief en ik elkaar namelijk allang opgegeten.

De kids gaan 4 dagen per week naar de opvang (dochter gaat sinds kort 5 dagen). Mijn man brengt ze meestal en haalt ze ook op. I know, relaxed right? Ik doe het ook weleens. Hoe? 7kg aan liefde ligt chill in de maxi-cosi, die aan mijn arm hangt. Ik loop dus scheef en heb mijn ogen en stem gericht op de kleine wijsneus. De kilo’s wegen wel wat en je concentratievermogen wordt optimaal getraind, maar het is eigenlijk best leuk om de kids te halen en brengen (vast omdat ik dit zelden doe).

Even naar buiten gaan? Dikke doei. Je moet immers voor twee kids pampers en kleding in een luiertas hebben. Tel daarbij op babyvoeding, een papfles en eventueel gekookt water. Hoe wij dit hebben opgelost?

Nijntje rugzak:

 1. 1 paar kleding voor baby
 2. 1 paar kleding voor de grote meid
 3. Slabbertjes voor beide
 4. Spuugdoekjes en een hydrofiel
 5. (Bij lange tripjes doe ik ook nog pyjamas in de tas. Past dit allemaal niet maak dan voor elk kindje een eigen kledingrugzakje)

Luiertas

 1. Luiers voor de baby
 2. Luiers voor de big lady
 3. Billendoekjes
 4. Mini sudocreme
 5. Thermometer
 6. Mini vaseline
 7. Bijtring
 8. Chamodent
 9. Zonnebrandcrème
 10. Doosjes rozijnen & Nijntje koekjes
 11. Zetpil baby en kauwtabletten voor A.
 12. Melkpoederdoosje
 13. Papfles
 14. Drinkbekers voor beide babies
 15. Eventueel een thermosfles met gekookt water en een flesje gekoeld water

De meeste dingen zitten al standaard in de tas. Alleen de luiers en billendoekjes vul ik aan, naast natuurlijk de voedingen en het water. Een dagje naar oma? De tassen worden aangevuld met de babyfoon. Ook gaat er een speelgoeddoos mee.

Het lijkt allemaal een heel gedoe. Nou dat is het soms ook, maar niets is zo fijn om alles bij de hand te hebben just in case. Al het gesjouw, gehijg en gepuf zijn deze periode meer dan waard. Want weet je, door die twee in ons leven voelen we pas écht wat “gelukkig zijn”, inhoudt . Dus ik ga voorlopig nog even vrolijk door met het inpakken en sjouwen van de tassen, want voordat ik het weet bungelt alleen nog mijn eigen handtas aan mijn arm.

Alles is tijdelijk dus denk niet aan hetgeen wat niet kan.
Focus je op de mooie dingen en geniet daarvan.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s