Kraamweken

Voor de meeste moeders zijn de kraamweken redelijk zwaar. Je moet sowieso wennen aan een nieuwe situatie en je leert je baby kennen. Daarbij lijdt je aan een chronische slaapgebrek. Combineer dat slaapgebrek met je hormonen en er ontstaat een combinatie die vele kanten op kan gaan (momzilla).

Alle moeders doen hun best om tijdens de kraamweken vrolijk te blijven tijdens en hangen als het even kan de perfecte gastvrouw uit tijdens de kraambezoekjes. Doe je cape maar om want je bent superwoman of niet soms? Niet zeuren en denken aan de pijn die je voelt, maar gewoon het huishouden oppakken en zorgen voor je gezin. Dat gaat goed totdat je geveld wordt door de griep (2x), een borstontsteking met koorts krijgt en erg verkouden wordt. I have been there & done that.

Tel daarbij op kind nummer 1 die al niet lekker was voor de bevalling en die moet wennen aan haar broertje. Hoe lief ze sinds dag 1 voor hem is, zo krengerig was ze regelmatig richting ons. Gelukkig is ze nu wel bijgedraaid. Because that chick was going crazy for real.

Alsof dat allemaal niet genoeg was, werd mijn kleine baby ook nog een opgenomen in het ziekenhuis. Daaraan moet ik echt een blog wijden. Anders wordt dit wel een heel lang verhaal. Ik durf te wedden dat de negatieve toon van deze blog je misschien nu al de keel uit komt.

Maar weet je, dit is de realiteit. Kraamweken opzich zijn al zwaar genoeg. Vaak prik je daar nog wel doorheen door de gelukzaligheid. Als je de eerste weken minder leuke dingen meemaakt en nog steeds een chronisch slaaptekort hebt, dan is dat geluksgevoel ver te zoeken. Tuurlijk heb ik ook wel fijne momenten gehad de afgelopen weken, maar om nu te zeggen dat het écht mooie kraamweken waren? Helaas heeft het dit keer anders uitgepakt. So be it.

Gelukkig is mijn kleine man zo schattig en sterk. Ik ben ontzettend trots op hem. Ook mijn dochter heeft bewezen dat ze nu al een lieve grote zus is voor haar broertje. Ik ben ontzettend blij dat ik nu na 8 weken eindelijk echt kan genieten van mijn gezinnetje en weer tijd besteden aan het bloggen. Trouwens zijn 8 weken nu op een heel mensenleven.

Slaap mama slaap, daar buiten loopt een schaap. Die drinkt zijn melk heel zoet, als jij elke nacht je bed uit moet. Nog even en hij slaapt vast wel door, dan kun jij 6 uurtjes blijven liggen op 1 oor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s