Babyshower 

Lucky me. Zwanger van nummer 2 en babyshower 3 is inmiddels ruim een maand achter de rug. Wat een verwennerij hè? Ik moet gewoon even met jullie delen wat voor lieve mensen ik om me heen heb. En hoe kan ik dat nu beter doen dan mijn babyshowers even kort samen te vatten?

#1 Pretty Pink 

Mijn eerste babyshower was echt huge en de organisatie was gewoon top! De betreffende zondag gingen manlief en ik even een €1 ontbijtje doen bij Ikea en een paar spulletjes kopen voor de babykamer. We zouden daarna nog een paar babyspullen kopen en op weg naar de volgende shoplocatie werd gebeld door broertjelief. Hij wilde met ons mee en we zouden hem bij mij thuis op pikken. Hij was namelijk al bij ons in de buurt. Eenmaal thuis aangekomen deed ik de voordeur open en ik het enige wat ik zag waren schoenen. Minimaal 30 paar schoenen. Verbaasd keek ik op. 

SUPRISEEEEE! Wauw wat veel familie! Er waren meer dan 30 vrouwen aanwezig en allemaal gekleed in het roze. Ik werd naar boven meegenomen door mijn moeder, waar op mijn bed een mooie wit met paarse zwangerschapsjurk lag. Time to change & shine. De woonkamer zal vol met vrolijke vrouwen en stond vol met allerlei lekkers en een berg cadeaus. Wat voor lekkers vraag je? Een kleine greep uit het menu: Cake magnums, wraps, pasteitjes, stokbroodjes met sambal, mini sandwiches, chocolade, koekjes, kipballetjes en nog veel meer. Ook was er mooie roze (virgin)champagne. 

Na een korte toast begon een middag vol spelletjes, eten en vooral het uitpakken van cadeaus. Ik overdrijf niet als ik spreek over een berg cadeaus. In de avond toen iedereen naar huis was hebben manlief en ik alles nog bekeken en uitgestald op het bed (formaat 180×200) en heel het bed lag bezaaid onder mooie spulletjes. 

#2 Blauwtje 

Daar zat ik dan op de bank te wachten tot mijn broertje zou kopen met een lekker portie nasi kip van de afhaalchinees. De bel ging. Hubby en dochtertjelief gingen samen de deur opendoen. Ik hoorde mijn dochtertje lachen van blijdschap toen ze mijn broertje binnen zag komen. 

Ineens kwam er een fel licht op me af met daarachter mijn neef die zei: “Ja, dit had je niet verwacht hè? Nu ben je verrast hè? Hoe voelt dat nu?”, waarop mijn mond eigenlijk een beetje open viel van verbazing. Dat zal er overigens charmant hebben uitgezien. Ineens stonden naar mijn neefjes en nichtjes naar me te grijzen. Na de kusjes en knuffels werden blauwe ballonnen opgehangen, een blauw kleedje op de salontafel gedrapeerd, blauwe etageres opgesteld met allerlei lekkers erop en kwam het blauwe wegwerpservies te voorschijn. Wauw dit was pas een spontane babyshower. Het werd een hele leuke avond met lekker eten, leuke en mooie cadeaus en heel veel gelach en plezier. 

#3 Double Blue

Mijn schoonzus V. en ik verwachten beide een jongen. Het leek mij wel leuk om iets kleins voor haar te organiseren, aangezien het eerder geplande etentje voor haar niet doorging. Schoonzus S. was meteen enthousiast en we hadden samen bedacht om een soort mini babyshower te organiseren. Alleen werd het voor mij een beetje vreemd toen ik niet mocht helpen met het voorbereiden. Ik mocht niet eens versiering kopen niks #buitengesloten.

Mijn man had bedacht dat wij samen met zijn broer en schoonzus V. op de betreffende dag, konden arriveren bij zijn andere broer en schoonzus S. Anders zou het wel opvallen als ineens alle auto’s daar toevallig voor de deur zouden staan. Uiteindelijk kwamen wij “toevallig” samen aan. 3x raden. Het was een dubbele babyshower! Dat was echt super leuk. We hebben echt genoten, zijn heerlijk verzorgd en overladen met cadeaus en heel veel eten. 

Schoonzus S. heeft zich onwijs voor ons uitgesloofd. Prachtige luiertaarten in de vorm van de kasteel, een vlinder en een bloem. Alles was super mooi blauw versierd. Er was zelfs blauwe toiletpapier! Laten we over het eten maar niet beginnen. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s