Wintertijd 

Heerlijk hè, een uurtje langer luieren in bed? Nou geniet er maar lekker van. Met een kleintje van 14 maanden is er helemaal geen sprake van een zomertijd en wintertijd. Alleen maar tijd-om-op-te-staantijd. Vanochtend rond half 5 was het voor haar dus al tijd om te ontbijten! Zelfs de zon slaapt dan nog, maar mijn dochter wil daar niets van weten. Als haar maag wakker is, dan is het etenstijd. Wintertijd of niet. 

Na een warm flesje kruipt ze weer lekker tegen me aan. Daar lig ik dan. Het is kwart voor 5 en ik ben klaarwakker. Ik vertik het om eerder dan 5 uur het bed uit te rollen. 15 minuten “luieren” dan maar. Ik voel de chagerijnige kant van mezelf al opkomen. Maar een halfuurtje korter slapen in plaats van een uur langer, is het chagerijnen toch niet echt waard? Ik probeer de negatieve gevoelens te onderdrukken en te genieten van het warme bundeltje wat lekker tegen me aan ligt. 

Wintertijd…dat betekent dat het weer tijd is voor warme chocolademelk, lekkere fluffy truien en de feestdagen! Met deze koude leuke tijd in het vooruitzicht, rol ik mezelf met een lach uit bed. Tijd voor een lekkere warme douche. 

De klok een uurtje terug? Mama doe nu maar vlug. Ik weet niet wat dat betekent, wintertijd. Alleen maar dat het al tijd is voor mijn ontbijt. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s