Autostoel (in de rij richting) 

Moppie, ik denk echt dat we van de maxi cosi over moeten stappen naar een auto stoel. Moet je kijken, haar beentjes komen over de rand heen en haar voetjes raken dat ruggedeelte van de achterbank al. 

En zo gingen moppie en ik met onze prinses opzoek naar een geschikte (lees handige en mooie) autostoel (met de rij richting mee). Bij een bekende babyzaak werden we vriendelijk te woord gestaan en meegenomen in de nieuwste trends. Ook werden we geattendeerd op tijdelijke aanbiedingen, waarvan je altijd het gevoel krijgt dat je heel wat misloopt als je er geen gebruik van maakt. 

Hubby en ik waren onder de indruk van het grote aanbod, maar besloten om toch nog even bij de concurrent langs te gaan (BabyDump). Ook hier hadden ze een aanbod met veel diverse stoeltjes in allerlei hippe uitvoeringen. Makkelijk afneembare stofjes, mooie kleurtjes, diverse printjes, comfort, waar is nu niet aangedacht?

Wist je dat er zelfs verschil is in de manier waarop de gordels opengaan? Bij het ene stoeltje schieten de gordeltjes opzij, waardoor je het kindje direct kunt oppakken. In het andere stoeltje moet je de gordeltjes zélf opzij duwen. Hoe bedoel je luxeprobleem? Wel handig is dat je aan het klikelement (dat ding waar je de gordels dus inklikt/bevestigd), van sommige stoeltjes kunt zien of de gordels niet te strak of te los zitten. Kijk, dat vind ik dan wel weer heel handig!

Ook in deze babyzaak (BD) werden we vriendelijk te woord gestaan. We lieten twee stoelen zien die wij mooi vonden. Eén daarvan was leer en de ander van stof. De verkoopster raadde het leren stoeltje af, omdat de bekleding heel snel warm wordt en dit onaangenaam kan zijn voor de baby. Duidelijk signaal dat iets moois niet het beste hoeft te zijn (hoe vaak moet ik die les nog leren?). 

De verkoopster vroeg aan ons of wij onze meid al een keer hadden laten zitten in een autostoeltje. Dat hadden we nog niet gedaan, waarop zij aanbod om dat nu wel even te proberen. Zo gezegd, zo gedaan en wat bleek nu? Onze meid was nog te klein voor een autostoel! 

Net zoals waarschijnlijk veel ouders dachten wij dat ze prima in een autostoel kon zitten, omdat haar voeten al uit de maxi cosi bungelen en zij bovendien al tussen de 7-8 kilo woog. 

Waarom ze dan te klein is? De autostoeltjes zijn pas geschikt op het moment dat je kleintje een bepaalde lengte heeft. De oren van je kleine moeten namelijk binnen het bereik vallen van het bovenste gedeelte van de autostoel, zodat je kind echt veilig zit. Zijn ze hier nog niet lang genoeg voor, dan wordt het hoofdje niet voldoende beschermd. Je kindje kan dus gewoon nog in de autostoeltjes worden vervoerd, tegen de rij richting in. 

Het gekke vind ik dat deze cruciale informatie dus niet in elke babyzaak aan je wordt verteld, terwijl het wel gaat om de veiligheid van je kind. Natuurlijk hebben babyzaken een commercieel oogmerk, maar bij het verkopen van dergelijke producten staat naar mijn mening, deskundigheid wel voorop. Ik ben zo blij dat wij zo goed zijn geholpen bij BabyDump (en nee ik maak echt geen reclame, maar ik wil wel deze positieve ervaring met jullie delen). Reken maar van yes dat ik de autostoel bij deze zaak aanschaf, als mijn prinses lang genoeg is. 

En zo liepen hubby en ik dus met onze prinses, zonder autostoel heel tevreden de winkel uit. 

Bij een goede babyzaak is de klant koning en de babies zijn keizer. Dan maar geen aankoop dit keer, maar wel heel wat wijzer! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s