Eerste mini trip

Wat hebben wij genoten! Onze eerste mini tripje met ons meisje. Ze is nu inmiddels bijna 10 maanden en heeft een hele sterke wil (geen idee van wie ze dat heeft) , maar ze was zo relaxed tijdens ons reisje naar Duitsland met de auto. Alsof ze ook een korte break nodig had. Misschien is de kinderopvang wel net zo intensief als een baan 😉 

Ik had verwacht dat het echt een drama zou zijn om twee uren te rijden naar het hotel in Duitsland. Na een halfuurtje brabbelen en spelen, viel onze baby op de heenweg in slaap. Dat viel in ieder geval reuze mee!

Mijn hubby, broertje en ik zijn cultuurliefhebbers en we gaan graag bezienwaardigheden bezichtigen in het buitenland. Dagje Keulen, Essen of Oberhausen lastig met een baby? Welnee! Dit zijn juist plaatsen die je perfect kunt bezoeken met een kleine.  

Overal zijn er voorzieningen voor babies. Geloof me het is er echt beter georganiseerd dan in Nederland. In het winkelcentrum van Oberhausen was er zelfs een apparte ruimte om m’n prinsesje te verschonen. Nu is dat niet zo bijzonder, maar over een paar regels snap je mijn enthousiasme. Mocht ik per abuis luiers zijn vergeten, dan waren die gewoon aanwezig. Baby voeden maar geen warm water meer? Geen probleem, want er was zelfs een flessenwarmer. Gelukkig had ik wel eigen luiers, warm water en de rest van de babykit bij me. Het is fijn om te weten dat er aan is gedacht. Bovendien waren de sanitaire voorzieningen gratis EN schoon. Zouden ze hier ook wel mogen doen!  

Het voeden ging super relaxed. Voordat we ergens gingen wandelen voedde ik ons hummeltje gewoon in de auto. Ook het verschonen deed ik weleens in de auto. Dat doe ik overigens wel vaker. Het heeft met een baby namelijk geen zin om het jezelf moeilijker te maken en te stressen. Geniet gewoon van de momenten en de omgeving en schik je naar de mogelijkheden. Geloof mij nu maar dat een relaxte mama een relaxte baby betekent. Niet te vergeten een relaxte babydaddy en babyuncle.

Wat we dan allemaal hebben gedaan? In Keulen zijn we naar de Dom geweest. Weliswaar heb ik de kleine niet meegenomen in de Dom. Zij bleef buiten met mijn broertje. Ik vond het namelijk een beetje freaky om mijn baby mee te nemen in een kerk waar overleden geestelijke leiders liggen opgebaard. Weliswaar in een kist, maar toch. In Keulen zijn we ook in de kabelbaan geweest. De baan loopt over de Rijn heen. De kinderwagen lieten we in de auto en babylove ging gewoon mee op schoot. Volgens mij vond ze het wel prima om 60 meter boven de grond te bungelen. 

In Oberhausen en Essen hebben we voornamelijk geshopt. Bovendien zijn we elke avond uiteten geweest en dat was ook best goed te doen. Natuurlijk wilde mijn meisje af en toe het bord van de tafel pakken of het eten even lekker in haar handjes kneden. Maar dat weet je van tevoren al. Once again: Het heef echt geen nut om jezelf te stressen als zulke dingen gebeuren. Omdat ze al met de pot mee eet, hoeften wij ons geen zorgen te maken dat zij zich zou vervelen. 

We hebben echt genoten met elkaar. Het is wel zo dat je rondsjouwt met al de extra spullen voor een baby, maar normaliter neem je ook de luiertas mee. Voor alle mommy’s die het nog niet aandurven: Gewoon doen! Het valt allemaal reuze mee! Een paar dagen lekker ontspannen met elkaar en geen oog hebben voor het huishouden is ook heel fijn. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s