Handen in het haar

“Kort!”, antwoord ik resoluut als de kapster vraagt wat ik met mijn haar wil. “Hoe kort?”, ik geef aan dat mijn haar tot bovenop mijn schouders geknipt mag worden. Nu valt het nog tot halverwege mijn rug . “O nee he, je knipt het toch niet zo kort omdat je nu een moeder bent  geworden?” Ik moet even op mijn tong bijten. Vanbinnen denk ik: Nee dom mens, natuurlijk heb ik mijn haar liever lang! 

Het is nu drie maanden na mijn bevalling en mijn handen zitten letterlijk in mijn haar. Eigenlijk andersom, mijn handen zitten vol met haren. Dit had ik natuurlijk kunnen weten, aangezien dit iedereen wel overkomt. Hoezo zou ik weer een uitzondering zijn? 

Het is echt confronterend om elke keer overal haren aan te treffen. Soms lijkt het alsof we een huisdier hebben aangeschaft. Overal ligt er haar en ik ben dan ook elke dag aan het dansen met de stofzuiger in het huis. Ook dit hoort er kennelijk bij. Het is me wat zeg, dat ontzwangeren. Net wanneer je denkt dat je alles hebt gehad heb je er weer een kopzorg bij. 

Mijn nieuwe coupe staat me in ieder geval wel leuk. Ook bij hubbylove is mijn nieuwe kapsel goed in de smaak gevallen. Spijt heb ik er sowieso niet van. Bovendien ben ik geen dramaqueen als het op mijn haar aankomt. Het is haar dus het groeit vanzelf weer. 

Het schijnt dat het helpt om extra vitamine te slikken. Sowieso heb ik nog wat Gravitamon over en daarnaast heb ik biergisttabletten ingeslagen. Gelukkig heeft mijn man laatst stofzuigerzakken ingeslagen! 

Een nieuwe fase met een nieuwe coupe. Nu die vitaminetabletten naar binnen werken als snoep. 

2 gedachtes over “Handen in het haar

 1. Aas zegt:

  Hahahaha. Ohgod. Nog 6 weekjes en dan ben ik uitgerekend.. dan krijg ik ook een meisje.. denk dat ii me heeeel goed kan inleven in jou… ik maak me nu al zorgen om hoe vaak schoonmoeder gaat zeggen dat ik iets verkeerd doe.. jippieee.. nog even genieten van rust in huis…

  Like

  • moedertijd zegt:

   Hoi Aas,
   Gefeliciteerd!
   Wat spannend zeg.
   Hoe gaat het met je?

   Uiteindelijk blijf je gewoon eigenwijs en doe je alles naar je eigen gevoel. Soms neem je wel wat tips mee, maar je kunt altijd gewoon doen alsof je dat zelf hebt bedacht 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s