Bedtijd 

De eerste drie maanden van mijn zwangerschap was ik heel vaak moe en wie moe is die slaapt. We zijn inmiddels zes maanden verder en helaas is die theorie niet meer van toepassing. Echt slapen heb ik al een tijd niet gedaan. Ik kan me eigenlijk niet eens herinneren wanneer ik een hele nacht heb doorgeslapen.

Na de eerste drie maanden van je zwangerschap, wordt de druk op de blaas steeds groter. Ik sta dus elke nacht minimaal twee keer op om te plassen. Daarbij komt nog dat ik sinds de 20ste week van mijn zwangerschap alleen nog kan slapen op mijn zij. Zodra ik op mijn rug lig en in slaap val, word ik wakker door zuurstoftekort. Ik lijk dan wel op een visje op het droge die naar adem hapt. Omdat mijn buik sinds de twintigste week al best groot is, lig ik ook niet heel lekker op mijn zij. De oplossing hiervoor? Een voedingskussen.

Een voedingskussen om mee te slapen? Dat dacht ik dus ook toen ik het advies kreeg van een vriendin. Uiteindelijk heeft het onwijs goed voor mij gewerkt. Mijn man heeft het voedingskussen van Hema gekocht en hier ben ik nog steeds erg blij mee. Door het kussen in een soort U-vorm te plaatsen tussen mijn benen, heb ik genoeg steun onder mijn buik en rug. (Zie de afbeelding onderaan mijn blog)

Helaas biedt het kussen nu geen oplossing meer. De baby is ontzettend gegroeid, waar ik natuurlijk heel blij mee ben. Maar om eerlijk te zijn brengt dit zeker in de laatste paar weken, de nodige ongemakken met zich mee tijdens het “slapen”.

 1. Ik kan niet meer omrollen van mijn ene zij op mijn andere zij. Gevolg: Ik zet me af tegen mijn man of trek juist aan hem om mezelf om te rollen. Gelukkig is hij een diepe slaper en merkt hier niks van 😀
 2. Even opstaan? Laat dat even gerust weg. Ik lijk wel een zeehond als ik wil opstaan! Eerst rol ik op mijn zij, ‘zwaai’ mijn benen uit bed en steun vervolgens op mijn armen om mezelf omhoog te duwen.
 3. De baby is echt overal. Soms heb ik het idee dat ik haar verpletter. Probeer dan nog maar eens rustig te slapen.

Ik moet ook elke keer lachen als kersverse moeders om me heen mij adviseren om te slapen nu het nog kan . Na de geboorte van de baby slaap je namelijk veel minder en blablabla. Guess what? Daarvóór slaap je dus ook bijna niet! O ja, dat waren ze alweer vergeten. Blijkbaar tast langdurig slaapgebrek dus echt het geheugen aan :p

Juist doordat ik nog redelijk fit ben en ondanks mijn slaapgebrek nog best veel energie heb, slaap ik in de middag bijna niet. Ik kijk nu echt uit naar die zogenaamde “horrornachten” waarbij ik moet opstaan om de baby te voeden. Als ik dan slaap, dan weet ik zeker dat ik tenminste echt SLAAP (wordt ook beaamd door de ervaringsdeskundigen). En dat is iets waar ik nu alleen nog maar van kan dromen.

Men zegt altijd: Dromen zijn bedrog. Maar als je droomt, dan slaap je tenminste nog.

2 gedachtes over “Bedtijd 

 1. Aas zegt:

  Haha idd slaat nergens op die “slaap maar zolang het kan” week 6 van zwangerschap was denk ik de laatste week dat ik doorsliep in de nacht. . Maaar ik hoor dat wanneer de baby er is en je je bed uit moet om haar te voeden en ze kijkt je aan … het het zooooo waard is. Om slapeloze nachten te hebben.. ik kijk daar naar uit!

  Like

  • moedertijd zegt:

   Dat knusse gevoel tijdens het voeden maakt alles waard. Daar moet je echt van genieten. Hoe vermoeiend het soms ook was, achteraf zijn dat hele mooie momenten om mee te maken.

   Dat is denk ik ook de reden dat mensen nog een baby willen. Om weer te genieten van die mooie momenten die je maar 1x kan meemaken.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s